fredag 18 juli 2008

Blogg 18 Juli

Sydney har tagit emot påven! Efter den andra katekesen igår, gav alla sig iväg för att möta påven Benedikt XVI, som blev officiellt mottagen. Han hade varit på ett par dagars semester i ett kurscentrum, som drivs av Opus Dei. Men nu kom han till Sydney för att inleda Världsungdomsdagen.

Som sig bör i denna hamnstad kom han på en båt. Utmed hela hamnområdet stod tusentals människor för att hälsa honom välkommen. Det var verkligen en enastående syn.

I sitt anförände för att hälsa påven välkommen jämförde kardinal George Pell hans ankomst med den förste ärkebiskopens ankomst i slutet av 1800-talet, då också hamnområdet var fullt av tusentals troende för att hälsa honom välkommen.

När påven gick upp på tribunen hälsades han också av aborigienernas sång och dans, och i sitt tal anknöt han tydligt till de svåra lidanden som de utsatt för. Annars var påvens tal på engelska (inte allt så lätt att förstå i början) präglat av glädje och tacksamhet för de ungas entusiasm och glädje i tron. Och de unga hälsade honom verkligen med översvallande värme!

Efter ankomsthögtiden åkte påven i papamobil genom Sydneys gator, där en hel del mött upp för att hälsa honom välkomen.

Efter högtiden besökte några av oss Convention Centre - där alla tänkbara ordnar och andra andliga rörelser presenterade sig. Med stor uppfinningsrikedom lyckades de intressera många unga att ta sig en titt på deras liv och karism. Det är en av Världsungdomsdagarnas goda följder, att de unga får en mer levande kontakt med präster och ordensmedlemmar.

Så bed gärna att flera upptäcker sin kallelse i Kyrkan, av vilket slag de vara må!

Inga kommentarer: